O centru Od ljubavi se raste

“Od ljubavi se raste”, šta to znači? „Od Ljubavi Se Raste“ je prvobitno osmišljena snažna poruka i moto koja definiše samu suštinu ličnog rasta i razvoja. Prihvatiti sebe u potpunosti, sa svim onim što jesmo i što želimo da budemo, posmatrati bez samooptuživanja svoja iskustva i postupke kao najbolje učinjeno tog momenta. Preuzeti odgovornost i dozvoliti sebi promene, upravo učeći iz tog iskustva kao vrhunske škole. Uvideti vlastite vrednosti kao uslov za autentičnost. Negovati sebe u svim naizgled padovima i usponima. Razumeti svoje procese pomaže nam da shvatimo da i svi drugi ljudi u našem okruženju imaju svoje izazove, vlastiti put i rast, i omogućava nam stvaranje lepšeg i zdravijeg ambijenta u kom ima dovoljno mesta za sve različitosti. Tako je i Centar za razvoj veština nazivom poneo suštinu i moto, jer zaista… od ljubavi sve raste!

Budite dobri prema sebi. Častite sebe onim najboljim što život nudi. Zapamtite, kvalitet nije skup, on je neprocenjiv. Bob Proctor

Čime se bavimo

Centar se bavi razvojem ličnih i profesionalnih veština zasnovanim na emocionalnoj inteligenciji i promocijom mentalnog zdravlja kroz holistički pristup. Centar pomaže korisnicima da koriste sve svoje potencijale i izgrade život i posao koji su u skladu sa njihovim vrednostima i integritetom.

Biografija

Sanja Stanković

Sanja Stanković je završila master studije iz sociologije na Univerzitetu u Novom Sadu. Edukovala se godinama u okviru Psihopolis Instituta, Family Lab Srbija i Centra za psihoterapiju i grupnu analizu i stekla sertifikat za rad u oblastima transakcione analize, organizacijske transakcione analize, emocionalne inteligencije, kao i procene para i grupnog savetovanja parova. Sanja ima dugogodišnje iskustvo u državnom, privatnom i nevladinom sektoru. Radila je u Autonomnoj Pokrajini Vojvodine, Upravi Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, Upravi “ERSTE” banke, Advokatskoj kancelariji “Beljanski”, predavala je na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu (predmeti “Sociologija”, “Poslovno komuniciranje” i “Menadžment medijskih sistema”), Pregovaračke i komunikacijske kurseve za Vazduhoplovni Zavod “Moma Stanojlović” Vojske Srbije i povremeni je gost predavač u okviru Akademije “Edukativa” u Beogradu. Sanja je jedan od osnivača “Udruženja mladih za društveni aktivizam” iz Novog Sada, organizacije koja je posvećena društvenom aktivizmu, mentalnom zdravlju, afirmaciji ljudskih prava i radu sa marginalizovanim grupama. Suosnivač je Centra za razvoj veština “Od ljubavi se raste” u okviru kog kreira, organizuje i vodi brojne treninge i programe za lični i profesionalni razvoj.

Pored kontinuiranih aktivnosti u okviru Centra za razvoj veština “Od Ljubavi Se Raste” Sanja je deo HR tima kompanije Eipix Entertainment u okviru koje je zadužena za trening i profesionalni razvoj zaposlenih. Član je upravnog odbora humanitarne organizacije “ACT Fondacija” koja je globalna dobrotvorna zajednica koja deluje u sve više zemalja širom Afrike, Azije, Evrope i SAD, koja deluje pružajući pomoć najugroženijima. U svoje slobodno vreme Sanja praktikuje jogu, meditaciju, pleše, čita, druži se i uživa u životu.

“Moj profesionalni cilj je osnaživanje pojedinaca i zaposlenih u organizacijama da kreiraju najbolju verziju sebe. Kako bih to postigla, učim ih kako da koriste sopstvene zdrave potencijale, razviju emocionalnu pismenost i izgrade život i posao koji je konzistentan sa njihovim vrednostima i integritetom. Verujem u snagu lične odgovornosti kao i mogućnosti promene sredine postavljanjem ličnog primera. Uživam u pomaganju drugima da ostvare svoju životnu svrhu.” Sanja Stanković

Adriana Jovović

Adriana Jovović je diplomirani ekonomista, sertifikovani praktičar transakcione analize i trener emocionalne pismenosti. Sedamnaestogodišnje radno iskustvo u korporacijskom sistemu i malim firmama u različitim delatnostima, kao i u vlasničkom preduzetništvu omogućio joj je sticanje bogatog iskustva u radu sa ljudima. Suosnivač je Centra za razvoj veština “Od Ljubavi Se Raste” koji za cilj ima osvešćivanje važnosti mentalnog zdravlja mladih i odraslih lica, i u okviru kojeg vodi i realizuje brojne koautorske treninge, radionice i programe namenjene ličnom i profesionalnom rastu i razvoju.

Važnost mentalnog zdravlja promoviše i javnim predavanjima, učešćem na konferenciji “Moje novo ja” maja 2015., te projektu “Beograd se budi” februara naredne godine, kao i učešćem u radijskim i televizijskim emisijama. Rad sa mladima joj je izuzetno važan deo angažovanja, jer ono što činimo sa njima danas, jeste već naša sutrašnjica. Bila je deo tima projekta “Naselje protiv nasilja”, tako što je vodila autorsku radionicu za mlade “Borba protiv seksualnog nasilja”. Vodila je seriju radionica Emocionalne pismenosti i asertivne komunikacije za đake Karlovačke gimnazije.

Autorka je bloga “Od Ljubavi Se Raste” gde piše povremene tekstove, kojima poziva i motiviše ljude da preuzmu odgovornost i čine neophodne promene ka ispunjenom životu. Predsednik je “ACT Fondacije” u Srbiji, globalne humanitane organizacije koja deluje u velikom broju zemalja, a ispred koje organizuje dobrotvorne akcije podrške i pomoći najugroženijima. Praktikuje i vodi grupne meditacije, bavi se plesom.

Prepoznavši značaj razumevanja prostora u kom stanujemo i usklađivanja energije, prošla je edukaciju i sertifikovana je za Feng shui konsultanta. Adriana svoje najvrednije iskustvo stiče kao majka sada već odrasle devojčice, koja joj je inspiracija da stalno raste, uči i razvija se. Beskrajno veruje i voli ono što radi, pa tako ne prestaje da istražuje i pomera granice onoga što zovemo život.